Curriculum vitae

Wiebren Santema
Advocaat
Santema Advocatuur
Tijdens mijn studie vond ik het notariële recht het meest interessante rechtsgebied en het lag dus voor de hand om na mijn studie aan de slag te gaan in het notariaat. Ik kijk nog steeds met veel plezier terug op die tijd, die achteraf de basis heeft gelegd voor wat ik nu doe. Als kandidaat-notaris maakte ik de invoering van het nieuwe erfrecht mee en deed ik mijn eerste ervaringen op met het afwikkelen van een erfenis.

Vanuit het notariaat rolde ik de advocatuur in. Eerst in het midden van het land en in 2009 kreeg ik de kans om bij Defenz advocaten in Sneek en later Drachten mijn praktijk op te bouwen als specialist erfrecht.

In 2015 volgde ik de eerste editie van de Leergang Erfrecht en werd ik lid van de pas opgerichte VEAN. Fantastisch dat het erfrecht waar ik al jaren in werk nu meer en meer wordt erkend als een rechtsgebied dat je het niet er zomaar in je praktijk erbij kunt doen. Daarvoor heb je vakkennis en ervaring nodig.

Waarom erfrecht? Het is een uitdagend rechtsgebied omdat het zo veelzijdig is. Het zijn niet alleen emotioneel zwaar beladen zaken maar ook juridisch complexe kwesties. Het is nooit standaard, je moet altijd proberen een oplossing op maat te maken. Die combinatie maakt het werken met erfrecht zaken zo uitdagend voor mij.

Als ik met weerstand te maken krijg dan kom ik op dreef. Ik ben geen straatvechter maar kan wel enorm doorbijten. Voor erfrechtzaken heb je soms een lange adem nodig en mijn gedrevenheid maakt dat ik niet loslaat voordat de zaak echt rond is.
Nieuwsbrief ontvangen?  Nieuwsbrief