Curriculum vitae

Marty L. Hamburger
Advocaat lic.iur
Hamburger Advocaten
Mr. Marty L. Hamburger is in 1995 beëdigd en in Nederland gestart als advocaat in het scheepvaart- en visserijrecht, maar heeft daarnaast sinds de jaren tachtig een veelzijdige internationale praktijk opgebouwd, met name door haar ervaring als jurist in Zwitserland (1992 Lic. iur aan de Universiteit Bern). In die fase heeft zij een voorliefde voor huurrecht / huur bedrijfsruimte alsmede personen- en familierecht ontwikkeld.

Zij breidde haar kennis van het verbintenissenrecht uit en specialiseerde zich in het erfrecht. Zij heeft de specialisatieopleiding Magna Charta leergang 2015/2016 met goed gevolg afgelegd, alsmede de IMFO opleiding erfrecht in 2014 en was aspirant lid van de VEAN de vereniging voor erfrecht advocaten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht; zij volgde verschillende opleidingen onder andere tot gecertificeerd mediator en forensisch mediator, hetgeen resulteerde in een benoeming als forensisch mediator voor verschillende Rechtbanken/Gerechtshoven. Bovendien is zij strategisch coach (opleiding bij van Kouwenhoven) en collaboratieve lawyer (opleiding collaborative law). Dit houdt in dat zij met dezelfde gespecialiseerde advocaten in teamverband samenwerkt om tot een overeenkomst te komen buiten de rechter om. Deze methode is uit Amerika en Canada komen overwaaien en oogst ook veel succes in Nederland. Mr M.L. Hamburger is lid van de vFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators), de Vereniging Collaborative Divorce Holland (Overlegscheiding) en het NMv (Nederlandse vereniging voor register mediators).

In het verleden heeft mr. M.L. Hamburger kennis opgedaan op het gebied van het hippisch recht. Zij heeft zelf een prominente rol gespeeld bij de allereerste Europese Maccabiade voor dressuur ruiters, te Berlijn in 2015, te vergelijken met de Olympische spelen. Zij heeft columns in paardenmagazines geschreven en is lid van een vragen panel dat juridische kwesties rond de aanschaf van een paard beantwoordt.

Mr. M.L. Hamburger heeft als voorzitter een bijzondere band met de stichting Bauhaus buildings, die zich bezig houdt met de restauratie van gebouwen en huizen die in de Bauhaus stijl in de jaren dertig zijn gebouwd. De stichting is mede werkzaam aan een Europees project ter behoud van de Bauhaus Buildings rondom de Middellandse zee. Als advocaat met internationale juridische kennis worden verschillende vraagstukken door de stichting aan haar en haar kantoorgenoten en advocatenkantoren ter plaatse voorgelegd.
"It is not so much where you stand, but with what force you are moving in which direction"
Nieuwsbrief ontvangen?  Nieuwsbrief